EXCELSA WONOSALAM
THE STORY
エクセルサ ・ウォノサラム
EXCELSA WONOSALAM
ルバースコーヒーは、ウォノサラム・ジョンバン(東ジャワ)の伝統的なイスラム学校の学生である一群のサントリによって開発されたSMEです。コーヒー豆は学校が所有するコーヒー農園から手で選ばれます。ウォノサラム農家のグループが豆の選択と処理を実行するため、最終製品までの農園からの完全な品質管理を管理することができます。ルバースコーヒーは次のバリエーションで提供されます:Excelsa(エクセルサ)、Robusta(ロブスタ)、およびArabica(アラビカ)。 この地元の会社は、46.5ヘクタールの土地を栽培するWonosalamのコーヒー農家約30人を支援しています。そのうち、約3ヘクタールがexcelsaコーヒーで植えられており、残りはrobustaとarabicaコーヒー用です。 現在、Excelsaコーヒーは彼らの主力製品の1つであり、ヨーロッパ市場で非常に求められています。このタイプのコーヒーは、Arabicaと競合する味で処理することができますが、カフェイン含有量が非常に低いです。現在、カフェインフリーまたはDecafのコーヒーを楽しむためには、カフェインが除去されたコーヒーを探さなければなりませんが、excelsaコーヒーは自然に低いカフェインで知られており、現在、自然な食品を非常に気にする西部の地域で需要があります。
Rubath Kopi Jombang is a small business developed by a group of santris (students at traditional Islamic schools) in Wonosalam-Jombang. The coffee beans are hand-picked from the school-owned coffee plantation. Our own fostered farmer groups execute the picking and processing of the beans; therefore, we can manage the complete quality control from the farm to our end products. Rubath coffee comes in the following variants: Excelsa, Robusta, and Arabica. This local company supports around 30 Wonosalam coffee farmers who cultivate a land of 46.5 hectares. Out of this, about 3 hectares are planted with excelsa coffee, while the remainder is for robusta and arabica coffee. Currently, Excelsa coffee is one of their flagship products, which is highly sought after in the European market. This type of coffee can be processed with a taste that rivals Arabica, but with very low caffeine content. Whereas now, to enjoy caffeine-free or Decaf coffee, one has to look for coffee that has been decaffeinated, but excelsa coffee is known for its naturally low caffeine and is currently in demand by western regions that are very concerned with natural food.