ROBUSTA BATU LAWANG
THE STORY
バンテンはインドネシアの州であり、ジャワ島の西端に位置しています。インドネシアでのコーヒー栽培の歴史は、特にジャワ島において17世紀に遡ります。その一つがバンテンコーヒーであり、かつては西ジャワ州の一部でした。バンテンコーヒーは、バンテン王国時代から人々の経済を支える重要な役割を果たしてきました。 バンテンのコーヒー農園はプロサリ山のサケティ地区に位置しています。サケティの農家は、この地域が標高300~900メートルの低地であることから、ロブスタ種のコーヒーを栽培することを決めました。バンテンコーヒーの味は、インドネシアの他のコーヒーとは異なる独自の特徴を持っています。バンテンコーヒー農家による特別な処理過程も、バンテンコーヒーをより特別なものにしています。バンテンコーヒーの栽培は、化学薬品を使用せず(オーガニックコーヒー)、農家は収穫時に赤く熟した実だけを選んで摘むという共通の取り決めを守っています。これにより、バンテンコーヒーの風味が一層美味しくなります。 栽培されているコーヒーの種類はロブスタ種です。地元の人々はこれを「ブフンコーヒー」と呼び、他のロブスタ種と異なる点として、小さな種子の重さが挙げられます。 商品名:ロブスタコーヒー サケティ 原産地:サケティ(プルサリ山)、バンテン、インドネシア 品種:ロブスタ(ブフンコーヒー) 処理方法:ナチュラルプロセス 標高:1000メートル以上 焙煎度:中煎り カッピングノート:強いブラウンシュガーの香り、印象的なリッチなダークチョコレートの風味、フルボディで素晴らしい後味。非常に記憶に残る味。
ROBUSTA BATU LAWANG
ロブスタ ・バトゥ ラワン
Banten is a province in Indonesia, which is located on the western tip of the island of Java. The history of coffee cultivation dates in Indonesia, especially on the island of Java, recorded since the 17th century. One of them is Banten Coffee, which used to be part of the province of West Java. Banten Coffee has played an important role in supporting the people's economy since the time of the Banten Sultanate. Coffee plantations in Banten are located on Mount Pulosari, Saketi District. Farmers in Saketi decide to plant robusta coffee type in the area considering that Saketi is a lowland area on the slopes of Mount Pulosari, which has a height between 300–900 masl. The taste of Banten Coffee certainly has its own uniqueness compared to other types of coffee in Indonesia. The process of handling special Banten Coffee farmers is also able to make Banten Coffee more special. Banten Coffee cultivation is sought not to use chemicals (organic coffee). Banten Coffee farmers also have more agreement in harvesting coffee, where only red logs are picked to produce delicious Banten Coffee flavors. The type of coffee grown is Robusta variety. Local people call it “buhun coffee” because there are differences from the types of robusta, one of which is the weight of the smaller seedlings. Product: Robusta Coffee Saketi Origin: Saketi (Mount Pulosari), Banten, Indonesia Varieties: Robusta (buhun coffee) Processing: natural process Altitude: >1000 masl Roast profile: Medium roast Cupping note: strong brown sugar aroma, impressive rich dark chocolaty flavor, impressive full-bodied and delightful aftertaste. Very memorable taste.